vertellen met beeld
De geschiedenis van de Toonder Studio's
 
De Toonder Studio’s behoren tot de meest fascinerende bedrijven die Nederland gekend heeft. Ze kwamen ter sprake in talloze publicaties over Nederlandse striptekenaars en over Marten Toonder in het bijzonder. Toch bleef de geschiedenis van de onderneming vaag en onderbelicht. Informatie over de Studio’s was onvolledig en hopeloos versnipperd.
Deze publicatie is de grootste verkenning van de Toonder Studio’s tot nu toe. De lezer bevindt zich op de werkvloer en is daar getuige van vruchtbare samenwerkingen, creatieve meningsverschillen, spannende en grappige situaties. Maar we betreden ook het directiekantoor, de administratie en de expeditie-afdeling. Bovendien mogen we mee op zakenreizen!
De geschiedenis van de Toonder Studio’s bevat een zeer uitvoerige beschrijving van de oorlogsperiode, maar verkent ook de periode daarna, waarin het bedrijf opbloeide en strips verkocht in Europa, Azië, Australië en Zuid-Amerika.
Op heldere en chronologische wijze wordt verteld hoe het bedrijf zich kon ontwikkelen en hoe het die positie langzaam weer moest inleveren. Daarnaast krijgt de lezer meer inzicht in de werkwijze van Toonder en zijn tekenaars.
 
Deze tijdschriftenreeks is niet langer verkrijgbaar. Een bewerking van de reeks is wel verkrijgbaar in boekvorm. Deze bestaat uit twee delen en is verkrijgbaar bij uitgeverij Cliché:
 
De geschiedenis van de Toonder Studio's
Formaat: 21x29,7cm
576 pagina’s
 
VOORBEELDPAGINA'S!
HET VERDIENT EEN BOEK!
 
CONTACT: info@hetverdienteenboek.nl
 
F